РусскийРусскийУкраїнськаУкраїнська
Дорогоцінне каміння зеленого кольору

Дорогоцінне каміння зеленого кольору

Автор: viktoriaКатегория: Статьи и новости магазинаДата создания: 2018-06-18Просмотры: 9665Комментарии: 1

Які зелені камені використовуються в ювелірній справі? Дорогоцінне каміння зеленого кольору.

Дорогоцінне каміння зеленого кольору


   Наша Земля зберігає у собі різноманіття унікального і дивного, серед чого особливе місце займає дорогоцінне та напівкоштовне каміння, що з давніх-давен привертає до себе чимало людської уваги.
   Каміння зеленого кольору уже давно існує як окрема група. Воно трактується як символ життєвого шляху, розквіту. Зелений – природній, колір заспокоєння та узгодження з самим собою, оновлення. Невипадково вважається нейтральним – він розміщується всередині кольорової гами. Знавці психології кажуть, що саме з такого розташування у гамі випливає факт, що зелене забарвлення не дражнить людину, а навпаки приводить у такий собі стан пробудження і спокій.
   Дорогоцінне каміння зеленого кольору представлене у незліченній чисельності, а різноманіття тонів, мабуть, неможливо навіть порахувати. Усі представники дорогоцінного каміння зеленого кольору володіють важливими і сильними властивостями, наприклад, добре впливають на серце та судини, знижують аритмію, надають сил слабкій людині тощо. 


Ювелірні вироби з зеленим камінням


   Коли людині до вподоби зелене дорогоцінне каміння, то вона обов’язково добра і щедра особистість, що здатна співчувати та співпереживати, а також добре володіє собою.
   Зелений камінь - це вибір особистості з бездоганним смаком. Неперевершено переливаються і блищать грані камінчиків, даруючи цим самим захоплення і океан почуттів. Кожен коштовний камінчик зеленого кольору може бути прекрасно доповнений як камінням іншого забарвлення, так і дорогоцінними металами, наприклад, різними видами золота, платиною або ж сріблом.
   Ювелірні вироби з використанням зеленого дорогоцінного каміння стануть вишуканим аксесуаром для будь-якої людини, незалежно від статі, віку тощо.
   Нижче наводимо перелік найпопулярніших дорогоцінних каменів зеленого кольору.


Смарагд


   Смарагд – найбільш відомий зелений камінчик. Він, як кажуть, володіє багатьма цілющими властивостями, що є результатом частого використання в лікувальних цілях. Вважається, що смарагди  - це камені-символи мудрості. Сьогодні смарагд - популярний камінь в ювелірному ділі.

Вартість смарагдів буває захмарно високою – вона залежить від чистоти кольору каменю. В ювелірній справі використовується таке каміння для виготовлення усіх видів аксесуарів: від чоловічих запонок до жіночих сережок.

 


Хризоліт


   Хризоліти - найбільш загадкове каміння зеленого забарвлення, оскільки у нього є тисячі тонів. Бувають камені трав’янисті, бурі, золотисті, оливкові, жовті. Його, буває, звуть «Вечірній смарагд» -  він набуває чистого зеленого забарвлення, якщо його роздивлятись в штучно освітленому приміщенні. Прекрасно поєднується з жовтим золотом. Такі прикраси найчастіше використовують як оберіг та талісман. Кажуть, що камінь допомагає позбавлятись заздрості та будувати дружні відносини.

   Інша назва цього каменя перидот або олівін.

 


Малахіт


   Малахіти – чи не найхимерніші мінерали, що закохують у себе з першого погляду. Вони вирізняються серед інших незвичайними переливами, сумішами тонів, хитрими візерунками. Часто цей камінь штучно синтезують, тому ціна буває не дуже високою.  
Спеціалісти-ювеліри застосовують малахіти досить часто, причому не тільки при виготовленні прикрас, а й маленьких шкатулок, кубків, келихів, тарілок, ваз тощо. Часто малахітами прикрашають ручки – ними підписують важливі папери для успіху у справі.


Нефрити


    Нефрити – унікальні, незвичайні камені. Існують думки, що це каміння може лікувати ниркові колькі. Але нефрити, крім того, являються панацеєю від безлічі хвороб.
Для прикладу, аксесуари з таким камінням допомагають позбавитись поганого настрою, безсоння.
Нефрит використовують для виготовлення талісманів – їх власники не знають невдач та суперників, усе їм вдається легко та граціозно.