РусскийРусскийУкраїнськаУкраїнська
Жовтий Камінь - камінь енегрії. Назви жовтого дорогоцінного каміння: каталог, фото, властивості

Жовтий Камінь - камінь енегрії. Назви жовтого дорогоцінного каміння: каталог, фото, властивості

Автор: viktoriaКатегория: Каталог драгоценных камней. Все о драгоценных камняхДата создания: 2022-07-28Просмотры: 2666Комментарии: 0

   Дорогоцінне каміння жовтого кольору - мабуть найпопулярніше за кольором в останні роки. І це не дивно, адже всім відомо, що жовтий колір знімає стрес та втому, а наше повсякденне життя дуже часто піддається нервовим моментам, стресам, переживанням. 

   Жовте дорогоцінне каміння уособлює в собі енергію сонця, символізує багатство, спокій, щастя.

   Види дорогоцінного каміння жовтого кольору:

Різновиди жовтого дорогоцінного каміння: каталог, фото, опис, властивості, магічне значення

стаття в процесі редагування, скоро буде доступна для перегляду...

Жовтий діамант

   Жовтий діамант, мабуть, найдавніший та найбажаніший представник дорогоцінного каміння жовтого кольору. Його неперевершена гра збуджує уяву, захоплює і зачаровує. 

   Жовтий діамант доволі рідкісний камінь, в природі зустрічається дуже маленьких розмірів. Відтінки жовтих діамантів мають широку кольорову гаму: від світло- жовтих кольорів до жовто-зеленого та жовто-коричневого.

   Свій жовтий відтінок мінерал отримав завдяки наявності домішок літію в своїй структурі. Чим літію більше, тим яскравіший колір і відповідно дорожчий камінь.

   Свою історію жовтий діамант починає з 1570 року. Найвідоміший перший представник жовтих діамантів - Сансі. Камінь отримав свою назву завдяки своєму першовідкривачу Ніколя де Сансі.

    Наразі точно відомо, що кольорові діаманти найдорожчі у світі. А якщо його вага буде не маленька, то ціна стане захмарно космічною. До прикладу, жовто-гарячий діамант вагою 13.8 Карат був проданий на відомому міжнородному аукціоні в 1997 році за 3.3млн долларів. Сьогодні б такий камінь коштував би в 5 разів дорожче.

 

Жовтий Сапфір

   Сапфір жовтого кольору - дуже цінний коштовний камінь, за яким ведуть полювання усі шанувальники світу мінералів. Взагалі, сам камінь сапфір зусрічається в природі майже всіх відомих відтінків: від білого безколірного до чорного. Жовті, рожеві і блакитні сапфіри- найпопулярніші в ювелірному світі камені.

   Жовтий сапфір зустрічається в природі не часто, особливо яскраві чисті жовті мінерали, тому його вважають рідкісним та інвестиційно привабливим каменем, адже ціна на жовті сапфіри збільшується в геометричній прогресії.

   Яких відтінків бувають жовті сапфіри?

   Відомо більше ніж 35 віддтінків жовтих сапфірів, вони зустрічаються в кольорах від світло-довтого, лимонного до яскраво медового кольору. Кожен камінь прекрасний і заслуговує на увагу. 

   Особливістю цих мінералів є наявність смуг переходу кольору, його неоднорідність, яка пов'язана з структурою росту кристалів. Ці смужки інколи видно неозброєним оком і вони надають каменю особливого шарму.

   Цікавий факт: не існує двох однакових сапфірів з однаковими зонами росту каменя. Кожен камінчик неповторний і єдиний в своєму роді!

 

Жовтий Топаз (винний або імперіал Топаз)

желтый топаз пара   Жовтий топаз- надзвичайно красивий благородний камінь, який поєднує в собі щось середнє між цитрином та раухтопазом або димчастим кварцом. Жовтий відтінок топазу подарувала природа. Не потрібно жодних обробок, щоб цей колір був таким ніжним і водночас насиченим.

   Видобувають жовті топази в Бразилії, Мексиці, США та Бірмі. 

   Жовті топази вважаються одними з найдорожчих різновидів топазів. Вони доволі рідкісні, але дуже популярні серед відомих ювелірних брендів. Купити пару жовтих топазів - мрія багатьох поціновувачів та колекціонерів. 

   Віддтінки жовтих топазів.

   Відомо, що ці мінерали зустрічаются в багатьох теплих віддтінках жовтого: від світло-персикового до насиченого коньячного кольору.

А чи знали Ви?
Жовтий топаз вважається каменем лідерів, мінералом що допомагає досягати вершин кар'єри. Це енергетично сильний камінь, що допомагає рухатися вперед, не зважаючи ні на що. Імперіал топаз - камінь досягнень цілей.

 

Жовтий Опал