РусскийРусскийУкраїнськаУкраїнська
Жовтий турмалін (тсілаізіт): опис, фото, магічні властивості, кому підходить по Знаку Зодіаку

Жовтий турмалін (тсілаізіт): опис, фото, магічні властивості, кому підходить по Знаку Зодіаку

Автор: viktoriaКатегорія: Дата створення: 2020-05-10Перегляди: 10214Коментарі: 0

1) Жовтий турмалін що це за камінь?

2) Де добувають жовтий турмалін?

3) Жовтий турмалін опис, магічні властивості

Жовтий турмалін: опис, фото, магічні властивості, кому підходить по гороскопу

Опис каменю Жовтий Турмалин


Місяць народження:
Турмалін є одним з дорогоцінних каменів, пов'язаних з таким місяцем року, як жовтень.

Знак зодіаку:
Жовтий Турмалин - один з найважливіших каменів для Терезів і Скорпіона.

Хімічний склад:
Загальний склад для турмаліну (Na, Ca) (Li, Mg, Al) (Al, Fe, Mn) 6 (BO3) 3 (Si6O18) (OH) 4

Хімічний склад жовтого турмаліну:
Турмалін складається зі складного алюмінієвого боросилікатного елемента. Жовтий турмалін зобов'язаний своїм кольором слідам магнію.

Історія каменю:
Назва Турмалін широко відомо, вона походить від сингальского виразу tura mali, яке в перекладі означає «камінь багатьох або змішаних кольорів».

Турмалін часто згадується як дорогоцінний камінь веселки, через величезну кількість кольорів. Стародавні єгиптяни вірили в те що, коли Турмалін подорожував зі свого будинку в ядрі Землі на поверхню, він зробив політ вздовж веселки, яка згодом наділила дорогоцінний камінь усіма своїми кольорами.

Турмаліни мають одну особливість: коли ці камені нагріваються, вони стають електрично зарядженими - позитивно на одному кінці і негативно на іншому, діючи як магніт і досить сильні, щоб притягувати дрібні частинки пилу або попелу. Саме з цієї причини древні голландці використовували Турмаліни для очищення своїх труб!

Жовтий турмалін магічні властивості


Як і у випадку з більшістю дорогоцінних каменів, давні цивілізації приписували коштовним каменям турмалінам магічні і містичні сили, включаючи здатність захищати від небезпеки і нещастя. Кажуть, що турмаліни мають особливо сильний вплив на дружбу і любов, забезпечуючи сталість і стабільність для обох. Жовтий і чорний турмаліни допомагають посилити екстрасенсорні здібності, акумулювати енергію і є відмінною допомогою для підвищення впевненості в собі і розуміння своєї місії на Землі. Вважається, що турмалін сприяє спокійному сну, заспокоює нерви, покращує концентрацію і творчі процеси, а також допомагає вилікувати рак.

Вважається, що жовті турмаліни активують чакру сонячного сплетення, що, в свою чергу, може підсилити особисту силу і інтелектуальні заняття. На додаток до цього, Жовті Турмаліни, як кажуть, наділяють людину підвищеним інтелектом, креативністю, ініціативою і духовним усвідомленням.

Доступність на ювелірному ринку:
Жовті камені турмаліну високо цінуються колекціонерами і рідко використовуються в комерційних ювелірних виробах, не тільки тому, що вони в даний час видобуваються в одному місці, а й тому, що тільки 10 відсотків цих здобутих каменів підходять для ювелірних цілей. На додаток до цього, жовтий турмалін рідко зустрічається у великих розмірах. Передбачається, що після ограновування більше 95 відсотків каменів будуть важити менше одного карата.

Місце добування
Жовті турмаліни в даний час видобуваються в Малаві, країні, розташованій на південь від Східної Африки.

Оцінка твердості:
Турмалін (незалежно від сорту) оцінюється в 7 - 7,5 за шкалою твердості за шкалою Мооса, і тому підходить для всіх видів ювелірного використання і вважається досить міцним, щоб носити його кожен день.

Присутній в дивовижному розмаїтті турмалін, величезна кількість доступних кольорів турмаліну не має собі рівних і не має аналогів у жодного іншого коштовного каменя. Турмаліни можуть бути знайдені в відтінках синього, чорного, коричневого, безбарвного, зеленого, оранжевого, рожевого, червоного, жовтого та інших кольорів в різних відтінках і тонах, що варіюються від повністю прозорих до непрозорих. На додаток до цього існують також відомі двоколірні, триколірні, багатобарвні і турмаліни «Котяче око», що гарантують, що турмалін дійсно є дорогоцінним каменем, доступним в усіх кольорах, щоб задовольнити всім стилям і смакам.

Якщо розглядати камінь турмаліну під різними кутами, можна помітити одну особливість: кольори будуть відрізнятися. Головне, в чому ви можете бути впевнені, це те, що найглибше забарвлення завжди буде відображатися уздовж головної осі каменю.

Раніше жовтий був відсутнім кольором в турмаліновим палітрі. Він був необхідний для завершення колірної комплектації «Дорогоцінного каменю Райдуги». Хоча жовті турмаліни добувалися, більшість з них мали коричневий відтінок, що значно знижувало їх загальну цінність і бажаність. Восени 2000 року спливли чутки, що гарні жовті турмаліни були виявлені в Малаві, країні, розташованій на південь від Східної Африки. Чутки насправді були правдою, і незабаром на ринку з'явилися турмаліни яскраво-жовтого кольору.

Жовті турмаліни мають приємний лимонно-жовтий колір з випадковим тонким зеленуватим відтінком.

Види ограновування жовтого турмаліну:
Внаслідок того, що кристали турмаліну мають довгу і вузьку форму, камені турмаліну найчастіше зустрічаються квадратних або прямокутних східчастих форм. Круглі і овальні жовті турмаліни рідкісні, відповідно ціна їх вище.

Обробка каменів:
Жовті турмаліни не піддають термообробці, щоб видалити небажані коричневі відтінки і видалити «шовк» (форма природного недосконалості / включення). Навпаки, включення, неоднорідності - все це внутрішня краса каменю, яку максимально намагаються зберегти.

Догляд та чистка жовтого турмаліну:

Для чищення турмаліну використовуйте теплу мильну воду і м'яку щітку. Ультразвукові очисники, як правило, безпечні. Ніколи не використовуйте хімічні речовини, такі як кислота або фторид амонію, для очищення турмаліну, тому що вони можуть зруйнувати камінь. Як і багато дорогоцінних каменів, турмалін слід зберігати подалі від тривалого впливу екстремальних температур і світла, оскільки це може викликати постійну зміну кольору. Завжди тримайте свої ювелірні вироби з жовтого турмаліну в коробці з тканинної підкладкою, подалі від інших прикрас, щоб уникнути пошкоджень / подряпин.