РусскийРусскийУкраїнськаУкраїнська
Дорогоцінне каміння синього кольору

Дорогоцінне каміння синього кольору

Автор: viktoriaКатегорія: Дата створення: 2020-05-10Перегляди: 8075Коментарі: 0

Яке дорогоцінне каміння синього кольору використовуються в ювелірній справі? Синє дорогоцінне каміння


Дорогоцінне каміння синього кольору

 

Мільярди років наша планета Земля створювала дорогоцінні камені, які чекали свого зоряного часу в її надрах. Різноманітність кольорів мінералів дозволяє ювелірам проявити всю свою фантазію і майстерність у створенні ювелірних шедеврів.

Коштовне каміння синього кольору давно сформована група самоцвітів, що є найбільш затребуваною в ювелірній справі. І це не з проста. Синій колір - колір мудрості, сили і спокою, творення і надії. По-цьому прикраси з синіми дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння користуються величезним успіхом і популярністю.

 

Синій колір заспокоює, його глибина тягне за собою, поглинаючи все тривожні думки, страхи, дарує оновлення і просвітлення.

Коштовне каміння синього кольору представлені у великій різноманітності, а велика кількість відтінків дуже складно порахувати. Всі мінерали синього кольору володіють корисними магічними і лікувальними властивостями і є сильними талісманами.

Сині дорогоцінні камені список (назви, опис, властивості)


Агат
Аквамарин
Апатит
Азурит
Бенитоит
халцедон
хрізоколла
діамант
флюорит
Соколине Око
Дьюмортьеріт
геміморфіт
Іоліт
Кіаніт
Лабрадорит
Лазурит
Ларімар
Місячний камінь
Сапфір
Смітсоніт
Содаліт
Шпінель
Танзаніт
Топаз
Турмалін (Індиголіт)
Бірюза
Циркон


Ювелірні вироби з синім дорогоцінним камінням


   Прикраси з синіми дорогоцінними каменями завжди були у фаворитах у справжніх цінителів. Чого вартий тільки кільце Принцеси Діани з синім сапфіром, яке стало такою бажаною класикою.

Синій колір - це колір сили, сміливості, впевненості. Його вибирають цілеспрямовані люди з внутрішнім стрижнем. Синій - це колір успіху, досягнення поставлених цілей.

Ювелірні вироби з дорогоцінним камінням синього кольору стануть вишуканим аксесуаром для будь-якої людини, незалежно від його статі і віку. Слід зазначити, що чоловічі персні з синіми каменями, особливо якщо це сапфір або топаз, мають найвищий показник продажів у всьому світі. Цікаво чому?

Нижче відзначимо найвідоміші і бажані дорогоцінні камені синього кольору.

Сапфір синього кольору

   

Сапфір - найвідоміший і бажаний представник синіх дорогоцінних каменів. І один з найдорожчих. Сапфір - різновид корунду. Слід зазначити, що колірна гамма сапфірів різноманітна, але сині сапфіри є одними з найцінніших. Колір сапфіра варіюється від блідо блакитного до насиченого темно синього, майже чорного. Так як сапфір це різновид корунду, то і твердість його практично максимальна за шкалою Мооса 9.0, що робить камінь стійким до пошкоджень і зручним для огранювання.

Деякі сапфіри мають незвичайну здатність - ефект астеризму. Це всім відомі зірчасті сапфіри, які високо цінуються як ювелірами так і колекціонерами. Сапфіри вважаються одними з найголовніших каменів талісманів вересня і каменем талісманом Знака Зодіаку Діва зокрема

Танзаніт

 Танзаніт - не менше цінний і бажаний дорогоцінний камінь синього кольору. Йому притаманні злегка бузкові, фіолетові, а іноді і зеленуваті відтінки. Сама назва каменя говорить про місцевість, де ведеться його видобуток. Так як більше немає родовищ танзаніту ніде, крім Танзанії, кількість каменів обмежена і ціна на них досить висока. З кожним роком ціна танзанітів тільки зростає, роблячи їх привабливими не тільки як мінерал, а й як вигідна інвестиція. Незвичайний колір танзаніта не має аналогів і його легко розпізнати серед інших дорогоцінних каменів. Твердість танзаніта за шкалою Мооса 7.0, що дає волю ювелірним фантазіям. Слід сказати, що танзаніт є одним з каменів талісманів Водолія

Топаз

Топаз - дорогоцінний камінь всіляких блакитних відтінків, від світлого (Sky blue) до темного, майже синього (London blue). Топаз- один з найпопулярніших і затребуваних дорогоцінних каменів на всьому світовому ювелірному ринку. Він прекрасно піддається огранюванню, так як має високу міцність (за шкалою Мооса твердість топазу 8.0). Найціннішими вважаються топази кольору морської хвилі, відтінок яких називається Лондон Блю. Лондон Блю топази найтемніші з топазів, з глибинної грою світла в камені. Напевно це і послужило мінералу стати улюбленим відтінком.

Кіаніт

 Кіаніт - рідкісний гість ювелірів, але це не робить його аутсайдером ювелірного ринку. Особливим камінь робить його незвичайний зональний окрас, який дарує мінералу ні з чим незрівнянну харизму. У кіаніту маса відтінків, але найціннішим є сапфіровий. Такі кіаніти високо цінуються колекціонерами. Кіаніт досить складний в огранюванні, так як у нього є одна особливість: при розрізі перпендикулярно його основної осі твердість каменю 6.5-7.0 за шкалою Мооса, а якщо робити розріз паралельно, то твердість мінералу буде всього 4.0-4.5

Індиголіт

Індиголіт або блакитний турмалін дуже цінний коштовний камінь з сімейства турмалінових. Сама назва каменя говорить про його відтінок. Індиго - неповторний відтінок синьо блакитного. Індіголіти зустрічаються різні за тональністю від світлих зелено блакитних, до насичених синіх відтінків. Блакитні турмаліни рідко зустрічаються великих розмірів, тому будь-який індиголіт вагою понад 1 карата вже представляє неприховану зацікавленість мисливців за даними мінералом. Твердість у індіголіта хороша, 6.5-7.0 за шкалою Мооса і це дає можливість надавати камінню якісну огранку.