РусскийРусскийУкраїнськаУкраїнська
Енергетичне очищення каменів: методи, способи, енергетична зарядка каменю

Енергетичне очищення каменів: методи, способи, енергетична зарядка каменю

Автор: viktoriaКатегорія: Дата створення: 2020-05-11Перегляди: 33061Коментарі: 0

Як очистити дорогоцінні камені від чужої енергетики?

Правильне енергетичне очищення каменів:

Час для чищення, техніка чистки: водою, вогнем, енергетична зарядка, профілактика забруднення: правила безпеки і щоденного догляду. Є приклади.

Енергетичне очищення дорогоцінного каміння


    Будь-які натуральні камені вимагають дбайливого ставлення в відповідності зі своїм призначенням і характером. Так, наприклад, перлам необхідно, щоб його періодично носили: якщо прикраса з перлами залежиться, камінь стає тьмяним і непоказним.
Так і з будь-яким іншим каменем: всім їм потрібен відповідний своєчасний догляд, який не відніме у вас багато часу і сил, зате, без сумніву, продовжить вашу дружбу з самоцвітом, а також збереже його прекрасний зовнішній вигляд і енергетичний потенціал, яким він щедро поділиться з вами.


 Обираємо час для очищення 


  Чищення необхідно провести в терміновому порядку, якщо при носінні каменю виникають неприємні відчуття, наприклад, вас трусить від емоцій, ви занадто часто роздратовані або відчуваєте тяжкість. Також обов'язково чистять камені, придбані зовсім недавно. Адже ви не знаєте, яку енергетику мав попередній господар каменю або майстер, який створював прикрасу. Виняток становлять амулети і прикраси, освячені в церкві або подаровані рідними людьми (наприклад, коханими).
   Оптимальним періодом для проведення процедури чистки каменю вважаються 5 останніх днів сонячного року. Це означає, що Сонце, пройшовши весь зодіакальний круг, прийшло в останній знак зодіаку, і в даний момент завершує свій рух в знаку Риб, готуючись увійти в сузір'я Овна. Як правило, цей період входить в діапазон 16-21 березня. Однак для найбільш точного визначення відповідних для чищення днів вам краще уточнити дату виходу Сонця із сузір'я Риб.
   В останні дні сонячного року найкраще проводити енергетичні чистки водою, так як Риби представляють водну стихію. Вода змиє з каменю все енергетичні забруднення, які до нього притягнулися протягом попереднього періоду.
   Коли ж Сонце увійде в сузір'я вогняного Овна, наділеного яскраво вираженими лідерськими рисами, тонке тіло каменів можна чистити вогнем. Вогняна чистка допускається тільки для так званих «сонячних» каменів. Після такої чистки камені необхідно зарядити, для чого їх залишають на кілька днів на світлі.


 Техніка чистки каміння


   Прийнято при чищенні розділяти мінерали і чистити кожен вид окремо.
   Чистка вогнем проводиться шляхом вчинення кругових рухів запаленою свічкою над камінням за годинниковою стрілкою. Для посилення ефекту можна читати або включити запис молитов або мантр Сонця. Безумовно, чистка вийде ще більш ефективною, якщо ви будете використовувати церковну воскову свічку.
   Під час водної чистки самоцвіти омивають під струменем холодної води. Воду добре брати заряджену місячним світлом, для чого її залишають в ємності на підвіконні на ніч. Ідеальний час зарядки - період зростання Місяця. Якщо ж воду зарядити вам не вдалося, потримайте камені під струменем води з-під крана. У стоячій воді чистка не вийде, вода повинна обов'язково стікати зверху вниз.


 Заряджаємо камені


    Якщо ви хочете, щоб камені несли не тільки естетичну функцію, але і збільшували вашу привабливість, здоров'я і внутрішню силу, заряджайте їх періодично, викладаючи на сонячний або місячне світло.
Д   еякі камені мають нейтральну природу, у інших характер відповідає сонячному або місячним типу. Наприклад, перли - енергетично «місячний» камінь, а енергетика бурштину - сонячна. Особливо це стосується каменів, використовуваних для лікування, а також тих, які ви часто носите - адже вони діляться з вами своєю енергією, за рахунок чого їх власний енергетичний рівень виснажується.
   Деякі камені, якщо їх вчасно не заряджати, можуть перетворитися в «вампірів», викачують енергію зі своїх господарів. В цьому випадку ви можете при носінні прикраси з каменем відчувати занепад сил, втома.


 Профілактика забруднення


    Для того щоб енергетичне поле каменю якнайкраще протистояло зовнішнім негативним впливам, а також не передавало вам негатив з навколишнього середовища, постарайтеся виключити контакти каменю з іншими людьми. Особливо це стосується алмазів та інших високоенергетичних каменів. У будь-якого каменю встановлюються з його господарем відносини, особливо якщо ви володієте каменем досить давно, і ці відносини потрібно зберігати і підтримувати.
   Якщо ж ви не бачите нічого страшного в тому, щоб інша людина приміряла ваш виріб з камінням, не давайте прикрасу в руки і не дозволяйте знімати її з вас. Виріб знімаєте ви самі, після чого кладете його на стіл. Не потрібно класти камені туди, де ви сидите - на стільці або дивани. Брати камені після рук інших людей потрібно також тільки зі столу.
   Зберігати самоцвіти найкраще в мішечках, виділивши для кожного виду каменів окремий «будиночок». Для мішечків добре підійде будь-яка натуральна тканина на кшталт шовку або бавовни. Мішечки можна скласти в одну скриньку або розкласти по різним.
   Відносини з камінням, як і відносини з людьми, найкраще будувати на любові та повазі. Дотримуйтесь правил догляду за мінералами і ставитеся до них з розумінням і турботою - і ваші камені неодмінно будуть відповідати вам вдячністю.