РусскийРусскийУкраїнськаУкраїнська
Камінь Бірюза - фото, значення, магічні властивості, Знаки Зодіаку, камінь в прикрасах

Камінь Бірюза - фото, значення, магічні властивості, Знаки Зодіаку, камінь в прикрасах

Автор: viktoriaКатегорія: Дата створення: 2019-11-12Перегляди: 20031Коментарі: 0

1. Походження бірюзи, її родовище і історія назви каменю
2. Бірюза - властивості, характеристика мінералу
3. Магічні властивості бірюзи
4. Лікувальні властивості. Бірюза в літотерапії
5. Кому підходить камінь бірюза, Знаки Зодіаку
6. Камінь бірюза за датою народження
7. Бірюза в прикрасах
8. Камінь на ім'я
9. Талісмани і амулети з бірюзою

Камінь Бірюза - фото, значення, магічні властивості, знаки зодіаку, камінь в прикрасах


   Бірюзу називають каменем перемоги, а також вважається, що вона вносить в життя людей щастя і любов. Це напівдорогоцінний мінерал, приємного відтінку морської хвилі. Він відомий понад 5 тисяч років, входить в десятку найбільш затребуваних і шанованих каменів. Бірюза дуже поширена в природі, нагороджена незвичайною кольоровою тональністю, що дозволило називати камінь священним, коханим, небесним, пр.


Походження бірюза, її родовище і історія назви каменю


   Історики кажуть, що бірюзу в Європу доставили по Шовковому шляху з Ірану, через Туреччину. Перси, які видобувають мінерал, називали його «фірузе», це означало - самоцвіт щастя. Відомо, що 2 тисячі років до нашої ери зеленуватий мінерал добували в Стародавньому Єгипті. Знали його і в Північній Америці, вважаючи надзвичайно цінним в той далекий період. Доставка в Європу через Туреччину залишила свій відбиток, європейці почали іменувати бірюзу turquoise, що переводилося як «турецький камінь». Зароджувався мінерал в місцях повторного перетворення родовищ міді.
   Родовищ багато по всьому світу, але всі вони невеликі, а масштабна (промислова) видобуток досить дороге задоволення. У розвинених країнах камінь добувають як побічний продукт при розробці мідних родовищ (приклад США). Поклади бірюзи є в Ірані, в Єгипті, Мексиці, Ізраїлі, Австралії, Ефіопії, інших країнах з теплим кліматом. Розробляються родовища в Китаї і Монголії. На пострадянському просторі бірюзу добувають в Казахстані, на Кавказі, в Алтайському краї.


Бірюза - властивості, характеристика мінералу


   У бірюзи непростий хімічний склад, це гидротірованний фосфат алюмінію. У камені відсутня прозорість і присутній восковий блиск. Нерівномірне забарвлення з присутністю вкраплень і прожилок, робить кожен камінь унікальним. Колірна насиченість залежить від віку, молоді поклади мають світлі тони, а глибокі-блакитні - зрілі, що підвищує їх цінність. Наявність зеленого говорить про перезріванні бірюзи, блакить витісняється через зниження кількості міді в хімічному складі. Твердість каменю знаходиться в районі 5-6, а щільність становить 2,6-2,8 г / см ³.


Магічні властивості бірюзи


   До важливих магічних властивостей бірюзи відноситься поміч у досягненні успіху в коханні. Також відзначається сімейне благополуччя, зниження нервозності, згладжування сварок і непорозумінь. Носій бірюзи здатний привернути до себе більше уваги і симпатії. Також бірюза здатна залучати грошові кошти і збільшувати багатство. Рекомендується носити мінерал для підвищення роботи мозку, множення хоробрості. Бірюза прекрасно примиряє людей, може стати потужним захисником для свого власника. Жінка, яка хоче привернути увагу чоловіка, повинна купити собі талісман або прикрасу з бірюзою. Найсильнішим ефектом володіє бірюза небесно-блакитного кольору, вона підживлює енергетикою, а при зміні кольору, говорить про проблему зі здоров'ям. Зелений мінерал підходить для зрілих і психологічно врівноважених людей.


Лікувальні властивості. Бірюза в літотерапії


   Крім магічних властивостей, бірюза володіє і лікувальними характеристиками. Вона прекрасно підходить тим, хто страждає безсонням, дозволяє позбутися від кошмарних снів. Користь проявляється і в поліпшенні роботи серцевої системи, легенів, позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт. У літотерапії мінерал використовують для поліпшення гостроти зору, застосовується в якості захисту від простудних хвороб. Важлива особливість - поліпшення регенераційних процесів в шкірному покриві. При носінні на шиї мінералу, який стикається з тілом, вдається відновити голосові зв'язки, також виявляється позитивний вплив на роботу щитовидної залози. Найслабша енергетика у мінералу зеленого кольору, найбільш ефективно працює блакитна бірюза.


Кому підходить камінь Бірюза, знаки зодіаку


   Що стосується гороскопу, то бірюза підходить практично всім знакам зодіаку. Але є сузір'я, яким мінерал допомагає більше, ніж усім іншим. Для Стрільців ідеально підходить блакитний камінь, він є захисником від нещасних випадків, приносить удачу. Зелений камінь рекомендують носити Тельцям і Скорпіонам, він додасть життєві сили організму. Світлі і білі камені ідеальне рішення для Овнів і Риб, вони захистять від недоброзичливців. Нейтральний вплив бірюзи на Раків, Левів і Дів. А ось для Близнюків і Козерогів вона стане найпотужнішим захисним талісманом.


Камінь за датою народження


   Бірюза підходить для людей, народжених в зимовий період, а також в літні місяці: червень і липень. Що стосується дня тижня, то народжені в середу, четвер і п'ятницю чоловіки і жінки можуть сміливо придбати цей унікальний камінь в якості супровідника по життю. Для людей, народжених 1,3 і 6-го числа кожного місяця - бірюза теж ефективно працюючий амулет.


Бірюза в прикрасах


Стильний окрас каменю і його глибина, різна величина, дозволяє активно використовувати бірюзу в прикрасах. Срібні сережки, персні, кольє, можна зустріти в найдорожчих ювелірних майстернях. Особливо популярними стають брошки з бірюзою - це новий тренд сучасної моди.