РусскийРусскийУкраїнськаУкраїнська
Самоцвіт Соломона - камінь Хрізоколла. Магічні властивості хризоколлой

Самоцвіт Соломона - камінь Хрізоколла. Магічні властивості хризоколлой

Автор: viktoriaКатегорія: Дата створення: 2019-08-18Перегляди: 6749Коментарі: 0

Камінь Хрізоколла: походження, властивості, магічні властивості каменю.

Самоцвіт Соломона - камінь Хрізоколла


Характеристика хризоколли


   Хрізоколла, Бірюза, Малахіт, Азурит, ці камені, на перший погляд, дуже схожі між собою. Мінерали, що складаються з силікату міді, називаються хризоколлой. Мінерал - не прозорий, кількість міді визначає інтенсивність його забарвлення. Він може змінюватися від кольору весняного неба (світло-блакитного) до кольору глибин морських вод (темно-синій з зеленим відтінком). Досить часто зустрічаються камені з бурим відтінком, який привносять марганцеві включення.
   Механічні властивості мінералу (кришиться при поліровці і гранований), а також те, що він розкладається навіть у слабких кислотних розчинах, не дозволяють його використання в ювелірній промисловості.
   Структура мінералу, незважаючи на те, що він відомий з біблійних часів, до теперішнього часу до кінця не ясна. Вміст води в камені - не постійний. У природних умовах часто зростається з малахітом, бірюзою, азуритом.
   У лінгвістичних коренях найменування лежать два слова: «хризос» - золото, «Колла» - клей. У легендах про копальнях царя Соломона в числі дорогоцінних каменів згадується і Хрізоколла. Правителі і знати в Стародавньому Єгипті, Стародавній Греції Римі дуже високо цінували ювелірні прикраси з цього мінералу за красу і магічні властивості.


Родовища хризоколли


   Справедливо вважається, що витоки основних потоків хризоколлой на ринки каменів знаходяться в Андах. Однак відомі й інші місця видобутку цих мінералів: Заїр, Перу, Німеччина, США, Чилі.


Магія хризоколли


   Цінителям прекрасних ювелірних виробів добре відомі деякі магічні властивості мінералу. Вони добре відомі і застосовуються в нетрадиційній медицині. Прояви цих властивостей дають підставу відносити мінерал до «жіночим камінню». Його застосовують в гінекології для допомоги в лікуванні жіночих захворювань. Народні цілителі стверджують, що вироби з каменю в срібній оправі корисно носити жінкам, які очікують дітей, а також жінкам, які зробили аборт, а також жінкам, які втратили дитину через викидня. Крім того, рекомендується носити кольє або кулон при захворюваннях горла, бронхітах, кашлі, ОРЗ, проблеми зі щитовидною залозою. Мінерал допомагає в усуненні психологічних проблем, заспокоює нервову систему.
хрізоколла
Мінерал досить любимо і популярний, що виражається в навіть народних його назвах, зокрема:
«Магніт любові» (через стійкого переконання, що він притягує любов, допомагає знаходити єдиного і коханого супутника життя),
«Хранитель спокою» (через властивості стабілізувати світ в родині, зміцнювати багаторічні сімейні відносини),
«Переможець страхів» (через властивості руйнувати помилкові побоювання і помилкові мрії, вселяти впевненість в завтрашньому дні).

Хрізоколла розвиває почуття материнства, робить характер жінки більш м'яким, чуйною, доброю. Власниці каменів в срібних оправах дуже часто стають відмінними господарками, люблячими і коханими дружинами!


Оберіг зелено-блакитного кольору


   Крім перерахованих магічних якостей, Хрізоколла надихає на творчість. Приносить успіх у встановленні рівних, дружніх відносинах, забезпечує розвиток комунікабельності, позитивно впливає на збереження тверезості і винахідливості в будь-яких обставинах. Тому, камені можуть служити талісманами для дослідників, винахідників, науковців, письменників та інших представників творчої інтелігенції.
   Для заповнення енерговитрат і психологічного відновлення обереги і талісмани з зазначеного мінералу рекомендуються людям, професійна діяльність яких вимагає великих психологічних, фізичних і енергетичних витрат (пожежним, рятувальникам, медпрацівникам, служителям церкви і ін.). Вони також корисні представникам комп'ютерної сфери діяльності і IT - технологій, так як добре допомагають в стресових і пост стресових ситуаціях.

Хризокола та Знаки Зодіаку


   Астрологи рекомендують носити срібні вироби з цим каменем, що народилися під заступництвом зодіакальних сузір'їв: Стрільця, Тельця, Рака, Лева, Терезів, Водолія.


Хрізоколла в сріблі


   Необхідно відзначити, що ювеліра, виготовляючи свої ексклюзивні вироби із застосуванням хризоколлой, використовують, як правило і елементи зі срібла 925 проби. Срібло не тільки захищає камінь від механічних пошкоджень, підкреслює його красу, а й посилює його лікувальні та магічні властивості.
   Кулон з цим каменем на срібному ланцюжку людям, які курять, а персні та кільця - людям розумової праці, при цьому правші повинні носити на правій руці, а лівші на лівій. Прикраси з хризоколлой дуже потребують дбайливого догляду. Чистка каменю проводиться сухою серветкою з м'якої тканини.