РусскийРусскийУкраїнськаУкраїнська
Топаз і Знаки Зодіаку. Вплив топаза на різні Знаки Зодіаку

Топаз і Знаки Зодіаку. Вплив топаза на різні Знаки Зодіаку

Автор: viktoriaКатегорія: Дата створення: 2021-02-15Перегляди: 4989Коментарі: 0

   Топаз - незвичайний мінерал, здатний зачарувати своєю легкістю і ніжним квітів. Це енергетично сильний камінь. А ось кому підходить топаз по Знаку Зодіаку і вплив мінералу на Знаки Зодіаку читаємо в цій статті.

   Топаз поширений і не дуже дорогий дорогоцінний камінь. Його можна знайти у величезних і бездоганних кристалах, які можна огранити в гігантські коштовні камені, які можуть важити тисячі каратів. Деякі з найбільших колись огранених дорогоцінних каміннів були з топазу.

   Топаз твердий та міцний дорогоцінний камінь, який не розчиняється у більшості з хімічних розчинників. Тим не менш, у нього ідеальне розщеплення, яке може зробити його схильним до сколів або утворення дефектів при сильному ударі. Топаз також є плеохроїчним дорогоцінним каменем і може мати різну інтенсивність відтінку кольору, якщо дивитися на нього під різними кутами. Через хорошу спайність і плеокроїчну природу при ограновуванні такого дорогоцінного каміння як топаз необхідно дотримуватися обережності.

   Блакитний топаз зустрічається у природі, але рідко і майже завжди світлого кольору. Більшість, якщо не всі блакитні топази, що використовуються в ювелірних виробах, піддавалися термообробці для того, щоб прибрати радіоактивність. Відтінки блакитних топазів різноманітні: від дуже бляклого синього Ice blue до насиченого синьо-блакитного London blue. У деяких випадках деякі форми блакитного топазу мають тенденцію злегка тьмяніти під впливом сонячного світла після тривалих періодів часу.

   Топази всіх кольорів використовуються в прикрасах, каблучках, сережках, намистах, підвісках та браслетах. Синій, помаранчевий і рожевий кольори топазів найчастіше використовуються для ювелірних виробів, а в останній час безбарвний топаз стає все більш популярним як недорога імітація діаманта. З величезних бездоганних кристалів вирізані гігантські дорогоцінні камені та ограновані сфери, з яких виходять вишукані та ексклюзивні предмети для колекціонерів. Кабошони з топазу рідко гранять.
Топаз – традиційний камінь листопада.

   За винятком Imperial Topaz (Імперіал Топаз), всі наведені нижче назви різновидів є торговими назвами, придуманими торговцями ювелірними виробами. Ці імена стали широко використовуватися, незважаючи на те, що вони були вигадані ювелірами в наш час. Є також кілька додаткових вигаданих назв різновидів, які іноді даються різним формам та кольорам топазу. У наведеному нижче списку описані ті назви, які стали широко використовуватися на ювелірному ринку.
Azotic Topaz - оранжево-рожевий топаз з райдужним колірним ефектом. Його колір штучно забарвлюється плівковим осадженням надзвичайно тонкого металевого шару поверх дорогоцінного каменю. Azotic Topaz названий на честь компанії, яка його представила, Azotic®.
Імператорський топаз або Імперіал топаз - блискучий золотисто-оранжево-жовтий, оранжево-коричневий або оранжево-рожевий різновид топаза, найбільш цінна форма дорогоцінного каменю.
London Blue Topaz – топаз глибокого небесно-блакитного кольору. Він темніший за тоном, ніж Swiss Blue Topaz.
Mystic Topaz – різнокольоровий топаз з райдужним колірним ефектом. Його колір штучно забарвлюється плівковим осадженням надзвичайно тонкого металевого шару поверх дорогоцінного каменю.
Рутиловий топаз - топаз із жовтими голчастими включеннями мінералу лимонита. Рутиловий топаз зовні дуже нагадує рутиловий кварц, звідси і назва рутиловий топаз. Тим не менш, назва є неправильною, оскільки на відміну від рутилового кварцу, який має включення мінералу рутила, включення рутилового топазу є не рутилом, а скоріше лимонітом.
Sherry Topaz або Винний Топаз - топаз від світло-оранжево-коричневого до коричнево-рожевого кольору.
Срібний топаз – безбарвна форма топазу. Синонім білого топазу.
Swiss Blue Topaz або Швейцарський - топаз небесно-блакитного кольору. Він світліший за тоном, ніж London Blue Topaz.
Білий топаз або лейкотопаз - Безбарвна форма топаза.

Forest Green або Зелений лісовий – яскраво-зелений відтінок топазу.

Pink Topaz або Рожевий Топаз – яскраво-рожеві топази, дуже схожі за відтінком на турмаліни.

Топаз та чакри

   Чакри це енергетичні точки в тілі, і якщо ви використовуєте певні камені та магічні кристали, ви можете посилити енергію навколо себе.

   Залежно від кольору вашого топаза його можна використовувати на будь-якій із семи чакр. Дуже популярний блакитний топаз переважно використовується в п'ятій чакрі, розташованій в області горла, для стимуляції ендокринної системи та полегшення симптомів сечового міхура або печінки.

   З іншого боку, бажаний імперський топаз використовується на другій чакрі, також відомій як священна чакра. Він розташований трохи нижче живота і пов'язує нас із нашими почуттями та здібностями.

   І останнє, але не менш важливе: жовтий топаз пов'язаний із сонячним сплетенням, розташованим поруч зі шлунком, трохи вище за пупок. Ця чакра регулює особисту силу, інтелект, настрій та его.

Яким знакам зодіаку може бути корисним топаз?

   Кожен знак зодіаку має кілька чарівних каменів, які приносять особливу силу як талісман або амулет. У цьому випадку імператорський топаз найкраще підходить для Близнюків, і стимулює уяву та сприяє творчості. Козеріг та Стрілець також можуть отримати користь від топазу. Він стане їх талісманом на шляху отримання багатства, відкриє нові фінансові перспективи.