РусскийРусскийУкраїнськаУкраїнська
Цитрин- камінь народжених в Листопаді

Цитрин- камінь народжених в Листопаді

Автор: viktoriaКатегорія: Дата створення: 2021-11-02Перегляди: 1897Коментарі: 0

Цитрин - камінь місяця Листопад

Цитрин - особливий дорогоцінний камінь, який максимально розкриває свою силу саме в листопаді. Цей жовтий мінерал – фінансовий магніт для всіх, хто народився цього місяця. Докладніше про камінь розповімо у цій статті.

   Цитрин, різновид кварцу, який найбільш бажаний через його золотаво-лимонно-жовтий відтінок, є каменем листопада. Хоча кварц - найпоширеніший мінерал лежить на поверхні землі,  у природі цитрин зустрічається рідко. Його довго цінували як «дар сонця», оскільки його золотаво-жовтий колір обумовлений вмістом заліза. Великі цитрини зустрічаються один раз на кілька років, тому ці камені вагою від 15 Карат є дуже бажаними серед колекціонерів та ювелірів.

   Цитрини зустрічаються у всіх відтінках від блідо-жовтого до теплого оранжево-коричневого і навіть червонувато-коричневого, як колір глини.

 

Походження назви "Цитрін"

 

   Назва "цитрин" від французького "цитрон" або латинського "цитрус" має пригодницьку історію, оскільки його охоплення не визначалося до 1556 року, коли його використав Георг Бауер, також відомий як Георгіус Агрікола, "батько сучасної мінералогії", щоб замінити просту назву «жовтий кварц» в ювелірній книзі з дорогоцінним камінням De Re Metallic.

Цитрін - жовтий дорогоцінний камінь

   Природні цитрини згадувалися протягом усієї зареєстрованої історії, але під декількома відмінними назвами, більшість з яких пов'язані з його кольором чи джерелом. Подивіться навколо, і ви можете виявити, що камені, записані в стародавніх писаннях або літературі як топаз, чеський топаз, бразильський топаз, цитрин топаз або будь-яку іншу назву топаз, насправді є цитрином.

   Протягом тисячоліть цитрин прикрашав інструменти та прикраси. Він був добре відомий у Стародавній Греції, і стародавні римляни використовували його для виготовлення прикрас та глибокої гравюри. Його носили як амулет від отруєння зміями, злих думок та раптових лих.

 

Що лікує цитрин? Магічні та лікувальні властивості каменю

 

   Цитрин використовується для нейтралізації кислотного розладу шлунка та харчової алергії. Вважається, що він має здатність заспокоювати неспокійний сон, піднімати настрій важкому серцю, пробуджувати інтуїцію, підвищувати мотивацію, усувати почуття неповноцінності, підвищувати силу волі, стимулювати розумові здібності, підвищувати прийняття складних ситуацій, покращувати кровообіг, розсіювати негативний вплив на організм.

Де добувають цитрини?


   Більшість цитрину сьогодні видобувається на рудниках Ріу-Гранді-ду-Сул у Бразилії. Ці відкладення було залито магмою від вулканічних вибухів. Він також зустрічається в регіоні Уральських гір у Росії, Угорщині, Франції, Мадагаскарі, Уругваї, Болівії, США та скрізь, де зустрічається кварц.

 

Цитрін - колекційний камінь


   Цей незвичайної краси дорогоцінний камінь, що містить у собі всі відтінки жовтого, досить поширений мінерал на нашій планеті. Найчастіше можна зустріти цитрин у світових ювелірних колекціях. У мас маркеті часто за цитрин видають жовтий кварц чи фіаніти. Популярність цього каменю робить його дуже бажаним та затребуваним.

   Але, слід зазначити, що у природі досить поширені цитрини невеликих розмірів (від 0.5Кт до 3Кт), тоді як великі екземпляри зустрічаються дедалі рідше і їх вартість зростає у геометричній прогресії. Вони стають гідними експонатами приватних колекцій та гарним інвестиційним камінням.

Коллекционный цитрин

Камінь вашого народження?
Якщо це ваш камінь, ви можете купити його в нашому ювелірному магазині Topgems. Насолоджуйтесь, поділіться з друзями та спасибі за читання.