РусскийРусскийУкраїнськаУкраїнська
Індійське срібло - автентичні прикраси з натуральними каменями

Індійське срібло - автентичні прикраси з натуральними каменями

Автор: viktoriaКатегорія: Все про сріблоДата створення: 2019-08-16Перегляди: 11719Коментарі: 0

Індійське срібло з дорогоцінними каменями - це не просто новомодний аксесуар. Унікальність кожного прикраси акцентується на природній красі каменю.

   Індія - дуже колоритна країна, величезна за своїми територіальними масштабами і багата на дорогоцінні камені і метали. Одним з найцінніших ресурсів цієї країни є срібло. Але цінується Індія не тільки своїми копалинами, а людьми, які мають унікальну здатність створювати прикраси з будь-яких металів і каменів. Саме ці унікальні прикраси, виконані виключно вручну цінуються у всьому Світі, так як двох абсолютно однакових виробів годі й шукати.

   Що не кажи, а всі, хто хоч раз побачив індійські срібні прикраси, були підкорені природною красою, адже всі індійські ювелірні вироби робляться майстрами вручну, без використання будь-яких ювелірних машин, верстатів та іншої новомодної техніки.

У чому ж цінність індійських срібних прикрас?


   Відповісти на це питання просто, достатньо один раз поглянути на ці ювелірні вироби. Здавалося б, проста, не завжди примітна оправа, з невеликими нерівностями (адже це все ручна робота), що ж в цьому такого? Але варто подивитися на камінь і відповідь приходить сам собою. Головна цінність індійських прикрас це природна краса каменя. Саме камінь, є центром уваги в ювелірних виробах з Індії. Камені в прикрасах використовуються великих розмірів, в основному в огранювання кабошон.

 

   Всі індійські прикраси відрізняються простим дизайном, масивністю і великими каменями. Камені в ювелірних виробах використовуються в оригінальному, первозданному вигляді, огранювання не надають, тільки шліфуються. З дорогоцінних каменів дуже популярні агати, лабрадорит, онікс, лазурит, содаліт, ларимар, пренит, онікс, корунд, родоніт, родохрозит, дендрические опал та ін.

Індійське срібло - якість за доступною ціною


   Створення прикрас зі срібла в Індії не зміниться з давніх часів. Ще багато багато років тому жителі цієї густо населеної країни виявили надзвичайний клондайк, який в майбутньому виріс в ювелірну справу. Срібло видобувалося вручну, камені копалися і поступово цей процес став поєднуватися і перетворюватися в ювелірний бізнес, який щорічно приманює сотні тисяч туристів з усього Світу.

   Індійське срібло не дуже дороге за ціною, при чому при продажу прикраси зважуються з каменем, а не окремо, що говорить про цінності самого каменю в ювелірному виробі. В основі срібла з Індії використовується найчастіше срібло проби трохи нижче 925 (найчастіше 750 або 825), це говорить про незначні домішки міді. Це дуже просто пояснюється: срібло дуже м'який метал, а так як прикраси створюються вручну, не надають обпеченю і іншим сучасним обробкам, просто необхідна наявність невеликого відсотка домішки міді для міцності ювелірної прикраси. Зверху все прикраси покриваються чистим сріблом 925 проби, воно не темніє, не жовтіє і не стирається, у чому може переконатися абсолютно кожен власник чудової розкоші. Практично на всіх прикрасах стоїть штамп 925, але так як це ручна робота, варто враховувати людський фактор, буває попадаються зрідка ювелірні вироби не проштамповані. На це навіть не варто звертати увагу, адже на красу ювелірного виробу і каменю цей факт не вплине.

 

Темніє індійське срібло?


   Індійські прикраси дуже не вибагливі в догляді. Але не варто забувати, що це ювелірна прикраса і до нього потрібно дбайливо ставиться. Вони не бояться чистої води, не темніють, але посуд в кільцях мити не рекомендуємо, особливо з використанням різних хімічних засобів. Та й воду проточну назвати чистою навряд чи можна, в ній присутні домішки хлору та інших препаратів, що очищають воду. Так що, бажано, знімати прикраси при збиранні, миття посуду і т.д.

Як чистити індійське срібло?


   Найпростіший засіб для чищення будь-якого срібла - це нашатирний спирт. Він продається в будь-якій аптеці, коштує копійки, а допомагає на всі 100%. Досить нанести його на спунжік або ватяну паличку і протерти прикраса. Єдиний мінус - це його запах, але він моментально вивітрюється.

Підсумок: Індійські прикраси - це дуже красива ювелірна біжутерія з великими натуральними каменями. Цінність краси каменю ніяк не псується оправами або дрібними камінчиками. Весь акцент йде виключно на камінь. Ви купуєте єдине в своєму роді прикраса з натуральним каменем ексклюзивного дизайну.