РусскийРусскийУкраїнськаУкраїнська
Камінь МОРГАНІТ - значення, фото, магічні властивості, морганыт знаки зодіаку

Камінь МОРГАНІТ - значення, фото, магічні властивості, морганыт знаки зодіаку

Автор: viktoriaКатегорія: Дата створення: 2022-04-25Перегляди: 14521Коментарі: 0

Камінь МОРГАНІТ – фото, значення, магічні властивості, знаки зодіаку, камінь в прикрасах

 

  1. Походження морганіту, його родовище та історія назви каменю
  2. Морганіт – властивості, характеристика мінералу
  3. Магічні властивості морганіту
  4. Лікувальні властивості. Морганіт у літотерапії
  5. Кому підходить камінь Морганіт, знаки зодіаку
  6. Камінь за датою народження
  7. Морганіт в прикрасах
  8. Якому імені підходить морганіт 
  9. Талісмани та амулети з морганітом

Походження морганіту, його родовище та історія назви каменю

  Морганіт - рідкісний різновид дорогоцінного каменю берил з характерним ніжно-рожевим відтінком. Цей неповторний відтінок камінь отримав завдяки домішку марганцю. При чому відтінків рожевого кольору мінералу може бути безліч і їх інтенсивність залежить від відсоткового вмісту металу.

   Історія назви каменю досить банальна – його назвали на честь колекціонера мінералів та багатого американського банкіра Джона Моргана. Але ось що незвичайно, так це друга назва каменю - "вороб'євіт", було присвоєно мінералу на честь трагічно загиблого під час наукової експедиції геолога Віктора Воробйова. Так що два імені одного мінералу існують паралельно в ювелірному світі, тільки перше ім'я більш популярне в США та Європі, а друге в пострадянському просторі.

Морганіт - родовища мінералу

   Країни, де видобувають морганіт: Бразилія, Пакистан, Афганістан, Мозамбік, Мадагаскар.

Властивості и характеристика каменя Морганіт

   

   Колір морганіту, його палітра відтінків багатообразна, але всі відтінки не виходять за рамки рожевого кольору. Трапляються камені в такій колірній гамі: від світло-рожевого, персикового до фіолетового кольору.

   Одна з характерних властивостей морганіту - наявність включень, каламуті чи туманностей. Ці включення характерні для всіх видів берилової групи: смарагдів, аквамаринів, геліодорів та морганітів. Наявність включень доводить природне походження каменю та дарує йому особливий шарм.

Включення, характерні для морганітів:

газоподібні, рідкі, перисті, рутилові, піритові, включення мусковита. Що більше включень, то темнішим буде камінь. Найціннішими вважаються найбільш чисті та прозорі мінерали.

   І хоча за шкалою твердості камінь має 7.5-8, він як і смарагд досить крихкий через свою внутрішню будову (наявність внутрішніх пористостей, жил, мікротріщин, розломів). Це його природа, вплинути на неї людині не судилося, а ось дбайливе ставлення до каменю вітається.

 

Морганіт магічні властивості 

  1) Морганіт – камінь оберіг. Він здатний уберегти від навроку, пристріту, хвороби і навіть нещасного випадку. Мінерал створює навколо свого господаря невидиму захисну оболонку і, як кажуть, "не одна стріла не здатна пробити її".
2)Морганіт – камінь душевного спокою. Камінь захистить від переживань, депресій, прибере зайву знервованість, подарує душевну рівновагу.
3) Морганіт – камінь достатку. Особливо у це вірять на Сході та вважають його подарунком небес. Маючи при собі цей камінь, людина перестає мучитись питанням, як заробити грошей на життя, адже всі фінансові потоки починають литися, як із рогу достатку.
4) Морганіт – камінь того, хто шукає. Якщо людина шукає другу половинку – вона її знайде. Якщо людина у пошуку хорошої роботи – вона з'явиться у найкоротші терміни. Той, хто шукає змін - отримає їх. Головне правильно формулювати бажання.
5) Морганіт – камінь чарівності. Він робить свого господаря привабливішим зовні, чоловіків зробить більш харизматичними, а жінок – прекрасними, з азартним вогником в очах.

 

Лікувальні властивості Морганіта

   

   Морганіт завжди вважався жіночим каменем, оскільки його застосовували для профілактики та лікування гінекологічних захворювань. Крім того, необроблений морганіт у вигляді кристала лікує нервову систему, проблеми душевного характеру та нервових розладів. Він допомагає подолати депресію, прибере страхи, допоможе адаптуватися в нових умовах (коли, наприклад, людина відчуває дискомфорт при переїзді).

Літотерапевти рекомендують його при болях у спині та для лікування суглобів, а також для стимулювання мозкової діяльності. Кулон з морганітом позитивно впливає на серцево-судинну систему, покращує кровообіг, нормалізує тиск.

Морганит 7.3мм круг    

Морганіт і Знаки Зодіаку

   Астрологи впевнені, що морганіт має велику магічну силу, здатну позитивно впливати на людину, приносячи в її життя благо. Але, як і інші мінерали, максимальний вплив він має на певні Знаки Зодіаку: Терези, Риби, Водолій, Рак та Скорпіон. Для представників Знаку Зодіаку Терезиморганіт стане справжнім натхненником, каменем змін, здатним несподівано змінити життя на краще. Рибам рожевий берил буде каменем кохання, допоможе знайти свою другу половинку. Водолій відчує силу морганіту у виконанні бажань, навіть найзаповітніших і нереальних. Рак отримає від морганіта здатність інтуїтивно відчувати момент, коли фінансовий успіх йде в його руки і можливість вигідно інвестувати, міняти роботу, знаходити підробіток, який добре оплачуватиметься. Скорпіон придбає крила "ангела зберігача" із цим мінералом. Він його захищатиме від бід і негараздів, стане справжнім оберегом у дорозі та повсякденному житті.

 

Морганіт в прикрасах. Де купити морганіт для ювелирних виробів?

   Рожевий берил (або морганіт) досить рідко зустрічається в ювелирних виробах. Це пов'язано в першу чергу зі складністю знайти два камені однакової чистоти та відтінку. Та й поширеність мінералу на ювелірному ринку значно нижча, ніж скажімо у гранатів, топазів та інших широко відомих дорогоцінного каміння. Тим не менш, камінь моргає дуже бажаний у колекціонерів та ювелірів.

Купити натуральний морганіт в Україні можна в нашому магазині дорогоцінного каміння Topgems. Ми намагаємося підтримувати великий асортимент морганітів, щоб було з чого вибрати для створення Ваших прикрас та втілення ювелірних фантазій.

Морганіт по імені. Імена, яким підходить камінь Морганіт?

 

Жіночі Імена, яким найбільше підходить камінь Морганіт:

  • Анастасія
  • Валерія
  • Ганна
  • Дарина
  • Ірина
  • Ельвіра
  • Маргарита
  • Оксана
  • Світлана
  • Тетяна
  • Христина
  • Яна

 

Чоловічі Імена, яким найбільше підходить камінь Морганіт:
  • Антон
  • Богдан
  • Володимир
  • Денис
  • Ігор
  • Констянтин
  • Михайло
  • Микита
  • Павло
  • Ян

Талісмани та амулети з морганітом

Морганіт - талісман удачі! Астрологи рекомендують носити камінь морганіт у вигляді кулона, причому камінь повинен бути закріплений так, щоб сторона, яка ближче до тіла не була наглухо закрита. Камінь повинен стикатися зі шкірою. Ця ж рекомендація для каблучок, закріплення не повинне бути повністю закритим, щоб сонячне світло проходило крізь призму каменю. Тоді сила амулету буде максимальною!